Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2017 god.

NACIONALNI SAVETI, U OVOM OBLIKU, NE SLUŽE NIČEMU I NE KORISTE NIKOME. POSEBNO NE NACIONALNIM MANJINAMA.

BOJKOT !!!"


Članovi Koalicije Tolerancija, Vlaška narodna stranka, Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca, su se saglasili da ne postoje uslovi za izlazak na izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina koje je danas raspisao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.Vlaška narodna stranka, Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca upozoravaju da država nije uspela da povrati kredibilitet nakon niza skandala, u vezi nelegitimnosti izbornog procesa, incidentata i politizacije nacionalnih saveta, čime su nacionalni saveti izgubili predviđenu ulogu manjinskog tela i od jedne ozbiljne institucije svedeni na farsu. Neke od konkretnih primedaba, osim prethodnih generalno navedenih, su i da ne postoje načini kontrole izbornog procesa jer zakon o Nacionalnim Savetima ne predviđa da liste koje se budu kandidovale imaju svoje kontrolore na biračkim mestima već će njih delegirati Republička izborna komisija. Ovo je kontradiktorno jer iz ovoga sledi da država nema poverenja u učesnike izbora već se direktno upliće u proces koji time gubi smisao, udući da oni koji na izborima učestvuju nemaju mogućnost uvida u njihovu legitimnost. Zakonska regulativa ne samo što lošim rešenjima unapred diskretituje izbore i izborni proces, već ne daje jasna rešenja sankcionisanja nepravilnosti kojima su obilovali prethodni izborni procesi.


Sve institucije države koje se bave manjinskim pravima su urušene a umesto demokratizacije odnosa prema manjima država primenjuje sistematsku kontrolu i nametanje stavova. Politika koju Srbija vodi prema manjinama, generalno, jeste retrogradna i u suprotnosti sa tekovinama demokratskih zemalja. Ova politika je u suprotnosti sa temeljnim principima EU kojoj Srbija namerava da pristupi.


Iz tog razloga članovi Koalicije Tolerancija:

- Vlaška narodna stranka,

- Bošnjačka građanska stranka i

- Stranka Crnogoraca,

su doneli odluku da bojkotuju izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina raspisane za 4. novembar 2018. godine.


https://www.sandzaklive.rs/politika/15963-novi-video-šta-se-dešavalo-u-skupštini-grada-novog-pazara.html


VNS Info

21.08.2018