Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Finansijski izveštaj za 2018 god.

Koalicija "Tolerancija" u kojoj je Vlaška narodna stranka u pokretu "Zvono"


Dana 1. februara 2020. godine formiran je Pokret „Zvono“. Ovo ime je odabrano kao jedan od simbola pogrešnih politika koje se u Srbiji vode skoro tri decenije. Pokret „Zvono“, zamišljen kao skup stranaka, udruženja, grupa građana i pojedinaca sa sličnim programskim načelima i stavovima, želi da promena sadašnjeg stanja u društvu bude njegova glavna preokupacija. Budući da je veliki deo programa članica ovog bloka posvećen modernim vredostima razvijenog dela sveta, prema kojima želimo da se uredi i Srbija, Tolerancija Srbije je pristupila Pokretu „Zvono“ zato što zastupamo iste političke stavove.

 

 

 Koalicija "Tolerancija" postala deo pokreta "Zvono"

Vodeći se opštim interesima građana Srbije i srpskog društva, a ne politikantskim kombinacijama i ličnim ciljevima, Tolerancija Srbije kao građansko – manjinski politički pokret smatra da je podrška osnivaču Pokreta „Zvono“ Čedomiru Jovanoviću podrška iskrenom borcu za demokratiju, mir i suživot,  i  to ne samo u Srbiji već i u celom regionu. Opšti razlog naše podrške je i kritički stav gospodina Jovanovića  prema stanju u društvu koje iznosi već duži niz godina i zalaganje za korenite promene političkog sistema. Takođe, svoj istinski demokratki stav Liberalno demokratska partija je pokazala nebrojena puta i kroz pozitivan pristup temi nacionalnih manjina i tretiranju njihovih problema, što se gotovo nijedna od tzv. velikih partija a koje sebe deklarišu kao prodemokratke ne usuđuje, pa se nadamo da će naša inicijativa da je Srbiji potrebno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava naići na pozitivne reakcije LDP – a i naših partnera u Pokretu „Zvono“. 


Tolerancija Srbije u čijem sastavu pored više udruženja i grupa građana deluju i tri manjinske političke stranke, Vlaška narodna stranka, Stranka Crnogoraca i Bošnjačka građanska stranka, je mišljenja da i aktuelna i bivša vlast pokazuju nekompetentnost i nesposobnost, ali i svesno uništavanje srpskog društva radi zaštite ličnih interesa pojedinaca, a na štetu državnih interesa Srbije i srpskih građana. Sadašnja i bivša vlast nisu ništa uradile ni na poboljšanju položaja manjinskih zajednica, zaštiti ljudskih prava, vladavini prava, sprečavanja diskriminacije i  slobodi medija. Zbog toga trpi država u celini, jer se Srbija neprekidno nalazi pod kritikama medjunarodnih organizacija zaduženih za ove oblasti. Tolerancija Srbije deli zajedničke interese svih građana Srbije u potrebi stvaranja jednog demokratskog i uređenog društva, za šta ni aktuelna ni bivša vlast nisu sposobne, niti imaju namere. Zato je Tolerancija Srbije odlučila da podrži Pokret “Zvono” jer smatramo da ljudi koji ga čine imaju dovoljno profesionalnog i političkog iskustva potrebnog za određivanje smernica u rešavanju komplikovanih problema srpskog društva, a samim tim i manjinskih zajednica i svih grđana Republike Srbije.


Bor 09.02.2020

Info VNS