Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2016 god.

Velika opoziciona koalicija na  lokalnim izborima u Boru 2018 godine


Nakon višenedeljnih pregovora sa zainteresovanim političkim partnerima na lokalu, gde je Vlaška narodna stranka bila jedan od inicijatora, postignut je dogovor o koalicionom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Boru. Vlaška narodna stranka postigla je dogovor  sa grupacijom opozicionih političkih stranaka, udruženja građana i pojedinca oko saradnje i zajedničkog izlaska na predstojeće lokalne izborime zakazanim za 4. mart 2018.

Radi se o grupaciji političkih faktora koje su se okupili oko zajedničkog cilja, promene sveukupne loše situacije u gradu koja je uzrokovana višegodišnjom lošom i neodgovornom opštinskom vlašću koju simbolizuje Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB-a Bor. Glavna  karakteristika ove vlasti je nesposobnost i nekompetentnost u sadejstvu sa zloupotrebom javnih fondova, uticaja, i pozicija radi ličnih interesa i intersa njihovih zaštitnika u republičkoj vlasti.


 

 

Vlaška narodna stranka, koja je u gradu prepoznata kao oštar i neumoran kritičar vlasti, sa ponosom ističe da je je bila domaćin pregovora koji su se odvijali u njenim stranačkim prostorijama i jedan jedan od inicijatora stvaranja ove predizbornne okoalicije.


Na izbore izlazimo odlučni da učinimo sve kako bi se stvari promenile nabolje i da ne trpimo više aktuelnu i nakaradnu vlast koja je, celu opštinu dovela u vrlo tešku situaciju. Veliki privredni subjeti poput RTB-a su u kolapsu. Od mogućnosti da vratimo stari sjaj i da sa rekordnom cenom bakra i ogromnim ulaganjima postanemo uzdanica razvoja istočne Srbije, sagradili smo neverovatni politički bastion Beograda.


Zašto ih nazivamo nakaradnom vlašću? Pa zato što o našim životima godinama odlučuju isti ljudi koji samo prelaze iz stranke u stranku, što im mi ovaj put nečemo dozvoliti!!!


Nekadašnji URSOVCI a pre toga SPS-ovci, danas su listom naprednjaci, dok izvornog SNS-a tu više nema ni u tragovima. Ova lokalna vlast je ne od pre pet godina kako je na republičkom nivou, nego još toliko godina unazad samo što se umesto sps-a, radikala, ursovaca i još ponekih sada pojavljuju naprednjaci čija je politika, posebno u Boru, bila i ostala „korak napred, dva koraka nazad“. Sadašnja Vlast stvara lažnu dilemu: prodati RTB strancima ili ostaviti kombinat bakra u našim rukama. Mi smo protiv bilo kakve prodaje i odricanja od nacionalnog blaga. Za odugovlačenje i kvalitetnije rešavanje probelma RTB -a veliku odgvornost snosi osim lokalne koja je u stvari preslikano rukovodstvo RTB-a i njihivi zaštitnici u sadašnjoj državnoj vlasit.


Bor je suočen i sa urušenjem javnog sektora u kome se gomilaju ogromni gubici i prave svakodnevne štete. Sumnja se da je ova vlast  spremna da proda i neka javna preduzeća, priča se da su novopečeni biznismeni već bacili oko na Vodovod i „3.okotbar“. Mladi odlaze iz grada koji je nekada bio industrijsko srce bivše Jugoslavije, nezaposlenost je prevršila svaku meru, kriminal i korupcija caruju na očigled celog naroda, zagađenje koje je uzrokovano nekompetentnim i neodgovornom eksploatacijom resursa, ugrožava nam zdravlje… Ovako komentariše aktuelne probeleme u Opštini Bor nosilac zajedničke liste „MI ILI ONI…“ na predstojećim lokalnim izborima, dipl. inž. Dragan Marković.


Listu opozicionog bloka na lokalnim izborima u Boru 4 marta 2018. godine, čine:

-Narodna stranka.

-Demokratska stranka.

-Vlaška narodna stranka.

-Demokratska stranka Srbije.

-Zajedno za Srbiju.

-Pokret slobodnih građana.

-Socijaldemokratska stranka.

Ova lista imaće svih 35 odborničkih kandidata za izbore 4. marta. U toku je sakupljanje potpisa u kancelarijama na Zelenoj pijaci, u glavnoj ulici Moše Pijade, preko puta Doma kulture (bliže semaforu), u NGC-u


Prezadovljni smo odzivom građana. Budući da smo bez medija koje u potpunosti kontroliše vlast, i neophodne snažnije propagande, uspeli da animiramo mnogobrojne građane. Očekujemo da prvih dana iduće nedelje predamo zajedničku listu sa potrebnim brojem potpisa i tog tenutka krećemo u agresivniju kampanju. Lično nemamo aposlutno ništa ni protiv koga u suprotnom taboru. Vidimo svoju šansu i trudićemo se da je iskoristimo. Dosadašnja vlast oličena u SNS – SPS imala je previše vremena da se dokaže, umesto toga zloupotrebili su svoje pozicije i sikoristili vlast za svoje lične interese. Ukoliko građani misle da im je dobro i da su im stari, dugogodišnji neprormenjivi kadrovi i dosadašnji politički moćnici bolja i bliža opcija, nemamo ništa protiv. Mi hoćemo da im pokažemo da možemo kvalitetnije i odgvornije da radimo i da svima stavimo do znanja da je Bor zaslužio više nego što sada ima. I to u svakom pogledu. Normalna je apsolutno razumljiva krilatica koja kruži ovih dana: BOR BORANIMA. Ukoliko se proda i RTB-e, što se javno zagovara, ovaj narod ostaje na milost i nemilost stranih gazdi i u položaju sluganstva za puko preživljavanje.

Naša sela su danas opustela, a biće još gore kad RTB-e ode u tuđe, ruke naročito ako ova vlast ostane jer je odgovornost za loše ponašanje stranih vlasnika u stvari tolerisanje od strane vlasti, koja stvara takve uslove. Već imamo primera gde se izrabljuje domaća radna snage, gde se nemilosrdno otpuštaju i šikaniraju radnici i gde, naprosto, nema značajnijeg boljitka bez obzira ko je vlasnik. Kolalicija u vezi voga smatra da treba posebnu pažnju posvetiti razgovoru sa ljudima na selu gde su problemi naročito veliki.

28.01.2018