Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-Program



VDSS na You Tube

Lokacije

-Statut



Fotogalerije

Adrese:

O nama





-Bor

-Kako smo i zašto nastali





-Zaječar

-Izbori 2012





-Boljevac

Dokumenta





-Kladovo

-Statut





-Svilajnac

-Program





-Žagubica

-Finansijski izveštaji





-Petrovac na Mlavi






-Negotin






-Kučevo






-Majdanpek






-Čuprija






-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Finansijski izveštaj za 2019 god. Ostali

Skupština opštinskog odbora VNS u Kučevu 28.02.2020.


U Kučevu je 28 februara 2020. Vlaška narodna stranka održala skupštinu opštinskog odbora u maloj sali Centra za kulturu Kučevo. Na zasedanju skupštine izabran je predsednik opštinskog odbora Saša Jovanović, njegov zamenik Zoran Mihajlović i još 7 članova opštinskog odbora.

Ovom prilikom je razmatrana situacija u opštini Kučevo. Analizirano je loše stanje u vlaškoj zajednici koja još uvek nema pravo na najosnovnije elemente manjinskih prava poput mogućnosti bogosluženja, obrazovanja i medija na svom maternjem jeziku. Bilo je reči i o manjkavostima Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i nepravilnostima u samom izbornom procesu.


 

 Skupština opštinskog odbora VNS u Kučevu 28.02.2020..

U nastavku sednice razmatrana je mogućnost da Vlaška narodna stranka izađe na predstojeće lokalne i parlamentarne izbore u opštini Kučevo. u svom izlaganju, predsednik VNS dr Predrag Balašević je rekao da lokalni odbori stranke treba da učestvuju na lokalnim i parlamentarinim izborima i da bojkot izbora nije rešenje. Predizborna kampanja je jedna od retkih prlilka da se biračima prezentuje politika VNS.

Mada su izborni uslovi veoma loši, Vlaška narodna stranka je od osnivanja u lošoj poziciji u odnosu na izborne uslove i prolazila je kroz sve izborne cikluse sa tom pretpostvkom, tako da je trenutna situacija za VNS uobičajeno stanje stvari.


Vlaška narodna stranka je članica Tolerancije Srbije i Pokreta Zvono. Na svečanom delu Skupštine govorili:

- Saša Jovanović, predsednik Opštinskog odbora VNS - Kučevo;

- Jasminko Hadžisalihović, predsednik Tolerancije Srbije;

- Predrag Balasević, predsednik Vlaške narodne stranke.


Predsednik Tolerancije Srbije, Jasminko Hadžisalihović, istakao je kao osnovni zahtev i predizborni cilj članica Tolerancije Srbije: Bošnjačke gradjanske stranke, Stranke Crnogoraca i Vlaške narodne stranke, osnivanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava i regionalnu saradnju.

 



Bor 29.02.2020

Info VNS