Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Finansijski izveštaj za 2020 god. Svi finansijski izveštaji

Saopštenje za javnost Vlaške narodne stranke povodom seksualnog uznemiravanja maloletnica u Metovnici od strane kineskih radnika kompanije Zi Jin - pismo Ministarstvu inostranih poslova Rumunije


Najnoviji u nizu incidenata desio se dana 11. juna 2021 god. u večernjim satima u ataru sela Metovnica, u zaseoku Suva reka, na mestu zvanom "Kod spomenika"  kada je nekoliko kineskih radnika kompanije Zi-Jin koji su prolazili lokalnim putem, presreli četiri devojčice uzrasta od 9 do 14 godina i seksualno iz uznemiravali tražeći od njih sexualne odnose.


 

 Topionica Zi Jin u Boru.god.


Kineski radnici su u rukama su nosili plastične flaše od 2 litra piva. Devojčice su se uplašile i pobegle svojim kućama. Ovo nam je ispričala jedna od majki devojčica koje su se tamo zadesile.


Ta ista osoba je pozvala policiju koja je izašla na lice mesta i uzela izjave. Policajci međutim nisu ušli u krug rudnika da potraže vinovnike incidenta iako je rudnik u blizini. Od tog nemilog dogadjaja je prošlo skoro dve nedelje, roditelje te dece međutim niko nije posetio, niko iz centra za socijalni rad, niko iz tužilaštva, niti iz škole koju ove devojčice pohađaju u Metovnici.


Roditelji i deca su uplašeni i strahuju za svoju bezbednost. Treba napomenuti da dve devojčice dolaze iz veoma siromašnih porodica i da nije bilo ove hrabre majke verovatno se o ovom nemilom incidentu ne bi ni saznalo.


Slični incidenti se često dešavaju, vlast međutim ništa ne čini da se situacija popravi, već naprotiv, pokušava da zataška probleme. Tzv. vlaški nacionalni savet koji je suštinski u stvari deo vlasti jer je pod kontrolm funkcionera većinskih partija, takođe ćuti. Mada itekako ima ingerencija da reaguje jer se ovde radi i o pripadnicima vlaške/rumunke manjine.


VNS traži od nadležnih organa da pronađu izgrednike i obezbede sigurnost građanima Metovnice i opštine Bor. Prema jos nepotvrđenim informacijama kineski radnici više nisu na teritoriji Srbije, a zbog svojevrsne zavere ćutanja i medijske blokade u Boru, nema nikakvih informacija o toku istrage niti da li se uopšte sprovodi.


Treba naglasti da se ovde ne radi o jednostavnim incidentima već o mnogo dubljem političkom problemu Srbije i njenog sistema vlasti. Nakon neuspele tranzicije politička klasa  koja je ostala suštinski naslednica bivših komunista još iz vremen SFRJ. Oni su u pokušaju da sačuvaju svoje pozicije, moć i  finansije stečene uglavnom na nelagalan način bilo kroz ratno profiterstvo bilo kroz namerno loše izvedenu privatizaciju strateški okrenule zemlju totalitarnim režimima Kine i Rusije kako se obezbedili od bilo kakve demokratizacije i promena pod eventualnim spoljnim pritiskom. Unutrašnja politička scena je uništena pre toga, čime se vlast obezbedila iznutra. Time  je svaki otpor samovolji vlasti u Srbiji planski obesmišljen.

 

Ovakvi i slični incidenti su samo posledica toga, a značajne institucije poput bezbedonosnih službi, sudstva, tužilaštva, Srpske pravoslavne crkve, i raznih kvazi nevaldinih organizacija, umesto da štite građane, kreiraju i podmeću biračima lažnu opoziciju, nude iracionalne političke ciljeve i brane interese Tajkuna i stranih totalitarnih sila u Srbiji gurajući zemlju u propadanje i beznađe.


Info VNS

Bor

24. jun 2021