Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2015 god.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST VLAŠKE NARODNE STRANKE


 POVODOM PRETNJI DIREKTORA RTB BOR BLAGOJA SPASKOVSKOG UPUĆENIH PREDSEDNIKU I.O VNS MIROSLAVU GRUJIĆU


 Vlaška Narodna Stranka najoštrije protestuje povodom pretnji predsedniku izvršnog odbora Vlaške Narodne Stranke, g-dinu Miroslavu Grujiću od strane rukovodstva RTB Bor na čelu sa g-dinom Blagojem Spaskovskim. Naš kolega g-din Miroslav Grujić je pre nekoliko dana  premešten na manje važno i manje plaćeno radon mesto, smanjena mu je plata a takođe mu se preti oduzimanjem stana i otkazom ako sa detaljima pretnji izađe u javnost. G-din Miroslav Grujić se nalazi pod velikim pritiskom od strane rukovodstva RTB Bor, kažnjen je i degradiran kao čovek, inženjer, rukovodilac i sindikalac On je pod velikim stresom i vidno je uplašen za sopstvenu budućnost. Ima rok da prihvati ove uslove ili da ostane bez posla. Uprkos tome  g-din Grujić je odlučio da se suprostavi ucenama i o svemu obavesti medije.


 Neposredno nakon incidenta, Kongres Vlaha je obavestio rumunsku ambasadu u Beogradu i rumunski konzulat u Zaječaru, kao i medije N1 i AL Jazeeru. Istovremno je kompletna dokumentacija u vezi ovog incidenta poslata g-dinu Vladimiru Božoviću, savetniku premijera g-dina Aleksandra Vučića sa molbom za hitno razjašnjenje situacije i prestanak pritisaka na g-dina Miroslava Grujića kao pripadnika nacionalne manjine i predsedniku IO Odbora Vlaške narodne stranke.


 Povod za ovaj gnusni čin rukovodstva RTB-a Bor prema našem partijskom kolegi, jeste podrška koju je VNS dala aktuelnim protestima i demonstrantima u više gradova Srbije. Pravi razlog je međutim što aktuelnoj vlasti smetaju vlaške organizacije i njeni predstavnici zbog kontinuiranih kritika na njihovo bahato i neodgovrno ponašanje. Podrška protestima kao i prisustvo g-dina Miroslava Grujića na njima , očigledno je bila kap koja je prelila čašu i izazvala bes gradkih vlasti i njihovih poslušnika po javnim preduzećima, koji na ovaj način žele da se osvete.


 Vlaške organizacije a naročito Vlaška Narodna Stranka su u severoistočnoj Srbiji među retkim hrabrim kritičarima aktuelne srpske vlasti, koja je ogrezla u korupciji, kriminalu i nepoštovanju elementarnih normi demokratskih društava a naročito manjinskih prava.


 Pritisci na pripadnike Vlaške manjine očigledno ne prestaju već samo menjaju formu i povode.


 Vlaška Narodna Stranka je takođe jedina stranka nacionalnih manjina koja je podržala aktuelne građanske proteste protiv sveukupne katastrofalne situacije u srpskom društvu.


 Nažalost, ovu našu poruku nije preneo nijedan medij pod kontrolom vlasti, što dodatno svedoči ne samo o neslobodi medija već o lošoj atmosferi prema manjinama uopšte. Ovome ide u prilog da smo u ovakvim situacijama uglavnom prepušteni samima sebi bez ikakve pomoći čak i od tzv. pro-demokratke opozicije i građanske Srbije, koju toliko dosledno branimo. Ovo svedoči više o njihovoj “demokratičnosti” i (ne)shvatanju građanskih prava nego o kukavičluku da se pomogne političkim saborcima.


 Niko od merodavnih političkih partija, organizacija građanskog usmerenja i pojedinaca nije do sada reagovao i stao u odbranu jedne veoma ugrožene manjine koja je pod dodatnim pritisima aktuelne autoritarne vlasti zbog njene sklonosti ka demokratskom i uređenom društvu.


 Vlast je očigledno uplašena ovim potezom VNS-a odlučila da nas kazni. Oni strahuju da bi osim pripadnika i simpatizera VNS-na proteste, mogao biti privučen i veliki deo građana koji bi onda masovnošću  dodatno zadavali glavobolje aktuelnom režimu.

 

 Rukovodstvo VNS će ovim povodom uputiti oštar protest domaćim i međunarodnim institucijama. Biće obavešteni predstavnici stranih ambasada kao i domaći i strani mediji, kako bi se iznelo na videlo skandalozno ponašanje nekolicine neodgovornih i nesposobnih kadrovčika aktuelne vlasti koji godinama uništavaju RTB ali i opštinu Bor svojim neznanjem i nesposobnošću.


Bor 28.04.2017

Informativna Služba Vlaške Narodne Stranke

Preuzmite saopštenje u PDF formatu

28.04.2017