Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2016 god.

Poseta rumunskog senatora Šerbana Nikolaea Boljevcu


Povodom nacionalnog praznika dana Rumunije 1. decembra Nikolae Šerban senator i predsednik senatorske grupe PSD posetio je Vlahe(Rumune) u Srbiji. Njegova poseta vlaškim organizacijama započela je 30. novembra 2017 god. posetom Negotinu.U Negotinu ga je primio protojerej stavrofor Bojan Aleksandrović sa svestenstvom u sedištu pravoslavnog protoprezviterata Priobalne Dakije. Nakon obilaska kompleksa i razgovora sa sveštenstvom posetio je kancelariju Odbora za ljudska prava CHRIS i agencije Timoc pressa. Dušan Prvulović direktor odbora i agencije, upoznao je gosta sa aktivnostima. Visoki zvaničnik rumunskog parlamenta iz Rumunije je sutradan posetio Boljevac i Bor. U Boljevcu je zajedno sa predsednikom VNS Predragom Balaševićem obišao lokalni odbor VNS i razgovarao sa rukovodstvom i članovima te stranke. U popodnevnim satima gospodin Šerban je obišao i sedište Vlaške Narodne Stranke u Boru gde ih je predsednik Predrag Balašević ugostio sa rukovodstvom stranke. Kasnije istog dana u večernjim satima u hotelu Albo gost iz Rumunije je imao sastanak sa predstavnicima vlaških organizacija Kongresa Vlaha Srbije. Nakon toga u prepunoj Sali hotela organizovana je svečanost povodom dana državnosti Rumunije sa kulturnim-umetničkim sadžajem na kome je bilo prisutno preko 200 pripadnika vlaške zajednice.

5.12.2017