Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2016 god.

Poseta delgacije okruga Pitešti i opštine Mioveni Boljevcu 16.11.2017


Dana 16 novembra 2017. godine delegacija okruga Pitešti, i opštine Mioveni, posetila je na inicijativu Vlaške narodne stranke, opštinu Boljevac. Poseta je trajala 3 dana. Domaćin posete bilo je opštinsko rukovodstvo Boljevca, predvođeno predsednikom opštine dr Nebojšom Marjanovićem. Gostujuću delegaciju predvodili su gradonačelnik Miovenija Jon Georgesku i članica rumunskog parlamenta Simonoa Bukura Opresku. Delegacija je posetila fabriku poljoprivrednih mašina “Agromehanika”, a nakon toga i turističke i istorijske znamenitosti na području Boljevca.

Gosti su naročito bili zainterovali za unapređenje svih oblika saradnje iumeđu dve opštine od ekonomskih i privrednih do kuturnih. Tokom ove trodnevne posete rumunske delegacije definisani su i modeli buduće saradnje dve opštine.


Na kraju posete gosti su se sastali sa predstavnicima opštinskog odbora iz Boljevca u prostorijama stranke u Boljevcu. Tom prilikom, članovi delegacije su upoznati sa probemima iz oblasti ljudskih i manjinskih prava, vlaške odnosno rumunske manjine u Boljevcu ali i u Srbiji uopšte. Razgovaralo se i o ostalim problemima zajedničkim za sve građane regiona, pre svega o lošoj ekonomskoj  situaciji u opštini.

5.12.2017