Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2016 god.

Poseta delegacije opštine Boljevac rumunskoj opštini Mioveni u organizaciji VNS


U Četvrtak 26. oktobra 2017 godine, rukovodstvo opštine Mioveni u Rumuniji, primilo je u jednodnevnu posetu delegaciju opštine Boljevac iz Srbije. Delegaciju iz Srbije predvodili su predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović i dr Predrag Balašević, predsednik Vlaške narodne stranke. Ova poseta je organizovan posredstvom i na inicijativu Vlaške narodne stranke.

Cilj posete je bio uspostavljanje kontakata i saradnje između dve opštine. Mioveni je grad u centralnoj Rumuniji koji je poznat u svetu kao sedište rumunske automobilske kompanije, dela koncerna Reno-Nissan "Dačija". Ovaj okrug je jedan od ekonomski najrazvijenijih i doprinosi sa skoro 20% u ukupnom izvozu Rumunije.Vlaška narodna stranka želi da pomogne u uspostaljvanju tešnje saradnje između političkih kulturnih i privrednih subjekata Mioveni i Boljevca. U toku razgovora sa rumunskom stranom razmatrane su mogućnosti saradnje u pojedinim oblastima.

Opština Boljevac ima oko 50% stanovnika rumunske odnosno vlaške etničke pripadnosti, mada se na popisima samo manjin deo njih tako izjašnjava.

Predsedik opštine Boljevac je izrazio želju da se oba grada zbratime. Da podsetimo, Mioveni je već zbratimljen sa gradovima Grand-Saconnex iz Švajscarske, Măgdăcești iz Moldavije, Landerneau iz Francuske,  Petrich i Debovo iz Bugarske , Istra iz Rusije, Salamina iz Grčke, Abrantes iz portugalije i Jinhua iz Kine.

Delegacija iz Srbije posetila je ovom prilikom i rukovodstvo okruga Arđeš. Poseta je protekla veoma uspešno na zadovoljstvo i gostiju i domaćina. Ugovorena je poseta predstavnika opštine Mioveni opštini Boljevac.26.10.2017