Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2015 god.

Podrška Vlaške Narodne Stranke demonstracijama protiv režima Aleksandra Vučića


https://www.facebook.com/protivdiktature/?hc_ref=SEARCH&fref=nf

twitter-protiv diktature


Vlaška Narodna Stranka pruža punu podršku protestima širom Srbije protiv aktuelene vlasti. Smatramo da je Srbija odavno izašla iz okvira pravne i demokratske države, da nema uslova za fer i ravnopravan demokratski dijalog već da je na sceni agresivna autokratja sa tendencijom ka otvorenoj diktaturu. Politička klasa na vlasti obezbedila je podršku za svoju autokratkku i kriminalizovanu vlast od bitnih međunarodnih faktora trgujući interesima Srbije. Pri tom se inostrani činioci ubeđuju od strane aktuelne vlasti da se u Srbiji mir i stabilnost može garantovati jedino pod autokratkom vlašću i da građani Srbije ne umeju da funkcionišu u demokratiji već da im je potreban genijalni autokratski vođa koji jedini, van svih demokratkih procedura, "preko reda" može rešiti sve probleme zemlje. Zauzvrat jedino mora da mu se "progleda kroz prste" na svemu što radi van svih principa demokratkih društava a naročito EU.

Krhka demokratija u Srbiji koja je uspostavljena nakon 5 oktobra 2000 godine, načeta je pod vlašću Borisa Tadića i Koalicije DS-SPS a današnja vlast nastavila je njeno otvoreno uništavnje. Prvi jasni znaci ugrožavanja demokratskih procesa bili su haos napravljen u sudstvu, obrazovanju, kadrovskoj politici i medijima. Prvi jasni pokazatelji ugrožavanja slobode izbora izašli su međutim na videlo na tzv. izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina kada su izborni procesi za predstavnike manjina svedeni na farsu, a nedemokratski metodi koji se danas koriste za izbore na svim nivoima, tada uvedeni u praksu.

Na naša upozorenja da su nacionalne manjine ugrožene, da im se uskraćuju prava, koja su suštinski pre svega građanska a tek onda manjinska, i da time društvo srlja u autokratiju i diktaturu, niko nije reagovao. Najveće je razočarenje bilo što na takve procese nažalost nisu reagovali ni predstavnici takozvane druge Srbije, niti predstavnici građanskog društva, što samo pokazuje njihovu iskrenost i njihov nivo shvatanja građanske opcije i demokratije.

Pa ipak, mi podržavamo ove sasvim opravdane proteste i nadamo se da će svima postati jasno kava je realna situacija u Srbiji i šta narod zaista misli o političkoj klasi u Srbiji.

Vlaška Narodna Stranka neće organizovano kao stranka sa stranačkim obeležijima izlaziti na proteste jer ne želimo da zloupotrebimo nezadovoljstvo građana stanjem u društvu niti da ova dešavanja iskoristimo za svoju javnu promociju i time narušimo njihovu suštinu.

Pozivamo međutim, sve pripadnike vlaške(rumunske) manjine da podrže proteste, jer pitanje uređenja društva prevazilazi etničke i političke razlike i tiče se svih građana Srbije. Naročito pozivamo članove i simpatizere Vlaške Narodne Stranke da bez stranačkih obeležija podrže proteste jer samo demokratizacija Srbije koja je u interesu svih njenih građana, garantuje Vlaškoj Narodnoj Stranci najbolje okruženje za sprovođenje svoje politike očuvanja nacionalnog identiteta.

Poziv za podršku protestima upućujemo kako građanima u Srbiji tako i u inostranstvu.


09.04.2017