Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Finansijski izveštaj za 2018 god.

Neosnovani napad poverenika Stranke slobode i pravde za Bor gospođe Irene Živković na Vlašku narodnu stranku.


 Poverenik Stranke Slobode i Pravde za Bor, gospođa Irena Živković, je na svom Facebook profilu iznela stvari koje ne odgovaraju istini u vezi poslednje sednice Skupštine grada Bora i udela VNS u skupštinskom radu. Da ova objava ne bi prošla kao istinita, moramo kroz par reči razjasniti nedoumice i demantovati neke neistine.


Predstavnici izborne liste "MI ili ONI" sa poslednjih lokalnih izbora u Boru.


1. Vlaška narodna stranka nije dala kvorum vladajućoj većini jer na sednici prisustvovalo 22 odbornika vladajuće koalicije a za kvorum je potrebno 18.

   

2. Na pomenutoj sednici nije izglasan budžet već je to učinjeno krajem decembra meseca 2018 godine. Pravilo je da se budžet izglasava krajem tekuće za narednu godinu, pa se to radi i u SG Bor.  


3. Koaliciju Mi ili oni na lokalnim izborima 2017 godine je činilo više političkih stranaka, među njima je bila i Vlaška narodna stranka, skraćeno-VNS, a ne neka vlaška kako je naziva gospođa Živković.


4. Vlaška narodna stranka nije članica Saveza za Srbiju i prema tome nema nikakve obaveze prema tom savezu, njegovim članicama i njihovim akcijama i planovima.


5. Narodna stranka i Vlaška narodna stranka imaju zajednički odbornički klub u gradskoj skupštini.


 Napad gospođe Živković je besmisleno trošenje energije i izazivanja konflikata među opozicionim strankama umesto kritike vlasti i njihovih katastrofalnih poteza. Time se ne rešava nijedan problem već se dodatno diskredituje borska opozicija.


 Nakon poslednjih lokalnih izbora u gradu, Vlaška narodna stranka je u opoziciji. Nikada nije davala podršku politici koju vodi vladajuća većina. Ako je i bilo glasanja za neku odluku radilo se o odlukama koje su od zajedničkog interesa i čije bi neizglasavanje značilo moguće probleme za borane ili blokadu nekih institucij. Ali sebičnih političkih ili ličnih interesa nikada nismo imali. To  građani bora jako dobro znaju.


 Ako se nečim možemo pohvaliti to je naša doslednost u zalaganju za stvarnu demokratsku vlast i principe iz našeg programa koji su najvećim delom kompatibilni sa programom njene Stranke ali i saveza SZS kojoj njena stranka pripada. Problemi na koje  VNS ukazuje od svog postojanja jesu u osnovi današnje krize u Srbiji. Time ovaj napad postaje kontradiktoran. Za koje ciljeva se zalaže gospođa Živković ako ona VNS doživljava kao oponenta dok suštinski delimo skoro iste političke vrednosti?


 Odbornici Narodne stranke koja, je osnivač Saveza za Srbiju, nisu učestvovali na poslednje dve sednice SG Bor. Kao što smo već naglasili naše prisustvo ili odsustvo sa sednica je nevažno, budući da vladajuća koalicija ima nadpolovičnu većinu od 28 odbornika. Za kvorum je potrebno samo 18. Na pomenutoj sednici bilo je prisuto 22 odbornika. Dakle, VNS ne može i da hoće u ovom slučaju dati kvorum jer ga vladajuća koalicija ionako ima. Svakome je jasno da je naše učešće nebitno sa stanovišta kvoruma ali može biti korisno za opozicione stranke i javnost u smislu kontrole procesa glasanja da se ne bi desilo glasanje bez glasača. Što dodatno obesmišljava napade gospođe Živković.


 Prosto je neshvatljivo da jedan politički funkcioner nema elementarno znanje o funkcionisanju lokalne Skupštine  i redosled koraka u donošenju odluka.


 Sa druge strane, morala bi za informisanje koristiti medije koji se mešaju u svoj posao a ne trač ili tabloidne izvore.


 Za pomoć i savete onima koji nemaju iskustva u radu Skupštine stojimo uvek na raspolaganju.Informativna služba Vlaške narodne stranke.

07. 06. 2019. Bor