Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2017 god.

Konferencija za štampu VNS 18.03.2019 povodom napada aktivista SNS-a na Zavišu Žurža


Povodom napada na člana predsedništva Gospodina Zavišu Žurža Vlaška Narodna Stranka održala je konferenciju za novinare. Medijima su se obratili predsednik stranke dr Predrag Balašević i Zaviša Žurž član predsedništva.Predrag Balašević je osudio napad na gospodina Žurža i tražio da nadležni organi  istraže pomenuti slučaj i da vinovnik odgovara na sudu. Pomenutom incidentu prisustvovao i gradonačalnik grada Bora Aleksandar Milekić, član SPS-a, on međutim nije zaštitio svog sugrađanina od nasilnika koji je vređao i psovao  što pokazuje svu bahatost vlasti SNS-SPS u Boru.  

Na konferenciji je prisutnim medijima ukazano na to da građani u Boru danas strahuju za svoju bezbednost i da ne mogu slobodno da se šetaju gradom sa svojim porodicama a da ih neko ne vređa, preti, i psuje ako imaju drugačije mišljenje i ne podržavaju vlast SNS.  Dr Balašević je takođe osudio napad na odbornika "Dveri" Sašu Stankovića koji se desio u subotu na mitingu Budućnost Srbije, kada su ga pristalice SNS gurale , vukle, psovale i iscepale transparent sa citatima iz Gorskog Vjenca. Od načelnika Opštinske uprave Ljubinke Jelić je zatraženo da objasni zašto je prekršena odluka koju je Skupština grada Bor donela o mestu održavanja skupova a to je plato ispred železničke stanice. Ko je doneo drugačiju odluku i kada, da se miting SNS održi ispred bivše zgrade Jugobanke Bor a sada sedišta SNS i ispostave BIA i da je tom prilikom tri dana obustavljen saobraćaj u centru grada u najprometnojoj ulici.

Gospodin Zaviša Žurž je detaljno opisao šta se dešavalo u petak uveče tokom šetnje sa suprugom i svoje dvoje dece pored mesta gde su tekle pripreme za održavanje skupa SNS-a. Naime, prilikom fotografisanja montažne bine u izgradnji i vozila sa registrarskim tablicama "Inđija", prišao mu je mladić koji mu je rekao da to ne sme da se fotografiše. Imajući u vidu da ga nije poslušao i da je ušao u razgovor sa njim, pomenuti mladić je počeo da vređa i psuje. Tada je reagovao gradonačelnik grada Aleksandar Milekić koji umesto da smiruje situaciju pretećim tonom izgovorio “Žurž ti mene snimaš“. Zaviša Žurž je nakon toga pozvao policiju, koja je došla nakon skoro 30 minuta. Policajci su međutim najpre razgovarali sa gradonačelnikom a nakon toga sa g. Žuržom. Zatim je pozvan načelnik MUP-a Bor jer su rekli da to mora da se rešava na "višem nivou". Sve se završili samo legitimisanjem učesnika incidenta bez ijedne krivične prijave protiv aktivista SNS koji su izazvali incident.

Zaviša Žurž je sasvim slučajno član predsedništva jedne stanke, te ima mogućnosti da na ovaj način informiše javnost o bahatom ponačanju vlasti prema sopstvenim građanima. Ponašanje policije i gradonačelnika međutim daju nam jasnu sliku koliko je teško  običnim građanima da zaštite svoja ustavom zagarantovan prava i na ovakav način iznesu u javnost slične probleme.


Bor 18.03.2019

Info VNS