Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2015 god.

Viktor Ponta u Boru, istorijska poseta rumunskog Premijera Rumunima istočne Srbije


Rumunski premijer Viktor Ponta, ministar inostranih poslova Titus Korlecan i ministar unutrašnjih poslova Rumunija Gabriel Oprea, posetiće Rumune istočne Srbije, odnosno vlašku zajednicu u ovkiru posete Srbiji 17-og jula 2014 god. .


Ova poseta je organizovana na poziv Vlaških organizacija.


Prilikom posete razgovaraće se o unapređenju položaja vlaške(rumunske) manjine u istočnoj Srbiji i aktuelnim problemima i izazovima koje ova zajednica ima kako u očuvanju identiteta tako u sferi svakodnevnog života i opštih problema koje deli sa ostalim sugrađanima a koji su najviše vezani za ekonomiju, prekograničnu saradnju, poboljšanje susedskih odnosa i podrške Rumunje Srbiji na putu ka EU. Ova poseta je od izuzetnog značaja jer je prva takve vrste u novijoj istoriji, i predstavlja očiglednu podršku vlaškoj(rumunskoj) zajednici u istočnoj Srbiji.


Vlaška zajednica se suočava sa velikim problemima u oblasti očuvanja identiteta koji su samo nadodati na opšte probleme koje istočna Srbija ima u sferi ekonomije, demografije, ekologije i sl. Rešavanje ovih problem je veoma složeno, te bi nam pomoć Rumunije dobro došla.


Rumunija kao prijateljska zemlja izrazilila je želju da pomogne u prevazilaženju ovih teškoća i da pruži Srbiji punu podršku na putu ka EU. U kojoj meri će ovo biti sprovedeno ostaje da se vidi.

 

Očekuje se da će sa Pontom u Bor doći i srpska vladina delegacija sa Aleksandrom Vućićem i Ivicom Daćićem i de će biti nastavljeni razgovori započeti u Beogradu.