Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Finansijski izveštaj za 2019 god. Ostali

Jovica Arsić, Ljubinka Jelić i GIK Bor diskriminišu Vlašku nacionalnu manjinu u izbornom procesu, protivzakonito sprečili fotografisanje dr Balaševića na glasačkom mestu


Na biračkom mestu br.22 srednja škola Bora Stanković u Boru predsednik biračkog odbora je ometao novinara portala Bor 030 u vršenju svog posla. Novinar je došao na biračko mesto kako bi slikao dok glasa kandidat za poslanika na listi broj 20 "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir" dr Predrag Balašević.


To što nije dozvoljeno Vlasima drugima očigledno jeste, predstavniu SNS-a nije zabranjeno fotografisanje na glasačkom mestu dok Vlaškoj narodnoj stranci jeste!?GIK Bor ometala fotografisanje glasanja predstavnika VNS na listi "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir".Predsednik biračkog odbora Jovica Arsić nije dozvolio novinaru Igoru Mitroviću da bude ni u krugu škole već mu je naredio da izađe van ograđenog prostora. Novinar je pozvao predsednika radnog tela gradske izborne komisije Ljubinku Jelić da je podseti na dagovor koji su novinari u Bor imali sa njom da mogu da prate, slikaju i obaveštavaju  javnost o glasanju kandidata za narodne poslanike iz Bora. Takođe joj je rekao da je pre toga bio na biračkom mestu gde je glasao gradonačelnik Bora i da su mu na tom biračkom mestu dozvolili da slika. Na sve to Ljubinka Jelić je rekla da ne može da slika na biračkom mestu.

Nema međutim objašnjenja kao je to drugima omogućeno kao npr. aktuelnom predsedniku opštine g. Milikiću koji je fotografisan tokom glasanja bez ikakvih problema, kao i mnogobrojim drugim predstavnicima ostalih stranaka širom Srbije. Ili postoji neki poseban tajni zakon za koji javnost još uvek ne zna, a koji se primenjuje samo na predstavnike Vlaške nacionalne manjine?

Očigledno je da se radi o dobro ispalniranoj diskriminaciji predstavnika Vlaške nacionalne manjine na izbornoj listi "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir".


Vlaška narodna stranka će povodom ovog skandala obavestiti posmatračke misije, ambasadu Rumunije kao i strane ambasade.Bor 18. 6. 2020.

Info VNS