Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Finansijski izveštaj za 2018 god.

Borska opozicija zahteva hitnu sednicu gradske skupštine zbog problema sa zagađenjem

 

Odbornici opozicionih stranaka iz Bora, među kojima i odbornik Vlaške narodne stranke dr Predrag Balašević,  zahtevali su na današnjem sastanku da se sazove hitna sednica gradske skupštine povodom aktuelnog problema zagađenja vazduha u Boru. Opozicioni odbornici smatraju da je za zagađenje odgovorna kako kineska kompanija Zi-đin, tako i aktuelna vlast koja ne reaguje na problem, niti sprovodi istragu u vezi troškova ulaganja države kao bivšeg vlasnika u nove pogone i sisteme za filtraciju koji očigledno ne funkcionišu u skladu sa obećanim. Novi pogoni u RTB-u su izgrađeni novcem građana bora iz republičkog budžeta te država snosi veliku odgovornost za novonastalu situaciju.


 

Opozicioni odbornici gradske skupštine u Boru

teksta preuzet sa solarismedia.bor


Objavljujemo u celini informaciju sa današnje konferencije za medije odbornika opozicionih stranaka u Skupštini grada Bora:


Kao odbornici u Skupštini grada Bora imamo pravo i obavezu, kako prema građanima koji su nam na lokalnim izborima 2018. godine ukazali poverenje, tako i prema onima koji to nisu učinili, ali nisu krivi za problem aerozagađenja, da uputimo zahtev lokalnoj vlasti za sazivanje posebne sednice Skupštine grada Bora.

Na toj sednici odbornici bi imali mogućnost da razmatraju problem aerozagađenja, kao i potencijalne ekološke probleme, pre svega u zoni otvaranja novog rudnika-Čukaru Peki.

Tražimo da se na samoj sednici odbornicima i građanima Bora i borskih sela, od strane relevantnih ustanova i institucija prezentuje pravo stanje oko zagađenja, ali i zdravlja građana.

Predlažemo da među pozvanima budu: Institut za rudarstvo i metalurgiju koji vrši merenja kvaliteta vazduha u Boru, predstavnici Tehničkog fakulteta, predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine, predstavnici privrednog društva ZIJIN, predstavnici Instituta za javno zdravlje Srbije- dr Milan Jovanović-Batut i drugi.

Nakon toga skupština bi, na osnovu mišljenja relevantnih stručnjaka, imala obavezu da zauzme stav i preduzme korake u cilju zaštite građana od zagađenja, imajući u vidu da lokalna vlast nije iskoristila zakonom predviđenu obavezu i da se zagađenju nije ozbiljno pristupilo, ni od strane lokalne vlasti ni od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Smatramo da se moramo svi uključiti u rešavanje problema i zato je ovaj naš korak pružanje ruke onima koji svoju obavezu nisu ispunili.

Insistiramo na ozbiljnosti i odgovornosti, pre svega gradonačelnika Milikića i predsednika Skupštine grada Dragana Žikića.

Kao odbornici imamo puno pravo da preduzmemo u interesu svih ove korake i zahtevamo od vlasti da ovaj apel i pruženu ruku prihvati.Bor 04.11.2019

Info VNS