Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2015 god.

Uspeh bojkota izbora za Nacionalni Savet Vlaške Nacionalne Manjine


Dana 26 oktobra 2014 god. održani su izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina. Vlaška Narodna Stranka kao jedan od najreprezantativnijih predstavnika Vlaha, odlučila je da bojkotuje izbore za Nacionalni Savet Vlaške Nacionalne Manjine-NSVNM. Na ovaj korak VNS se odlučila zbog opšte atmosfere u društvu i odnosa države Srbije prema vlaškoj manjini. U skladu sa tim, organizacija i tok izbora protekli su u neravnopravnoj i nefer borbi između vladajućih partija SPS i SNS s jedne i dve organizacije vlaške manjine sa druge strane. Mešanjem vladajuših partija koje su preko njihovih struktura i uz pomoć javnih resursa preuzele savet, izborni proces je doveden do apsurda. Sam konceprt nacionalnih saveta je potpuno obesmišljen, a vlaška manjina i njeni interesi izvrgnuti su ruglu i ponižavanju.

Iz ovog razloga VNS je pozvala svoje članove i simpatizere na bojkot izbora. VNS je takođe postigla dogovr sa skoro svim značajnijim vlaškim organizacijama da se ovi izbori zajednički bokotuju.

Izborni proces od koga je napravljena farsa samo je dokaz da je VNS postupilia ispravno i bojkotovala ove izbore.

Mala izlaznost birača i očigledna nadmoć SPS i SNS na ovim izborima samo dokazuje stav VNS i besmislenost koncepta nacionalnih saveta.

Prema rezultatima izbora možemo zaključiti da je naš bojkot uspeo i da je na izbore izašao jako mali broj glasača. Zvanični podatci od oko 32% su diskutabilni ako se uzme u obzir da je naveći broj glasača izašao da pruži podršku vladajućim političkim partijama a ne radi interesa vlaške manjine.

više detalja o bojkotu izbora i nekim rezultatima koji su do sada objavljeni možete naći na sajtu www.vlasi.co.rs